Thiago Motta: Možemo osvojiti i Scudetto i LS

Thiago Motta se trenutno s Azzurima priprema za kvalifikacijski dvoboj za EURO 2012. protiv Slovenije, ali ipak je našao vremena za intervju za portal Goal.com.
Prva stvar o kojoj je progovorio bila je dramati?na pobjeda protiv Bayerna u Ligi prvaka, a osobito o tome kako je reagirao njegov trener Leonardo:
"Naravno, prvo nam je ?estitao ali vidjelo se da je oduševljen. Za njega je to bilo na odre?eni na?in neko novo iskustvo koje je podijelio s nama. Za njega je to bio poseban trenutak jer neko vrijeme nije radio kao trener i bio je oduševljen, kao i mi ostali."
Interov veznjak osje?a da je ta pobjeda bila važna za ?itav talijanski nogomet:
"To je ogromna pobjeda Intera i talijanskog nogometa zbog toga što smo se vratili i pobijedili kad su nas svi drugi ve? bili otpisali. Na trenutak se ?inilo da ?e svi talijanski klubovi biti eliminirani i da Serie A više nije dovoljno jaka da se natje?e u Serie A, no mi smo uspjeli dokazati suprotno."
Još na temu Lige prvaka, Motta je dodao da je Inter rame uz rame s ostalim jakim ekipama, i da se opet cilja na osvajanje:
"Mi smo u ?etvrtfinalu i sretni smo zbog toga. Timovi poput Barcelone ili Real Madrida uvijek se motaju u ovom krugu natjecanja tako?er, ali i mi smo još u istom natjecanju s njima. U posljednjih godinu i pol bili smo fantasti?ni, i opet želimo osvojiti Ligu prvaka."
Bilo kako bilo, Interova osmica ne želi taj uspjeh po cijenu neuspjeha u osvajanju Scudetta:
"Tako?er, možemo osvojiti i Scudetto. Na korak smo do Milana, a derbi kuca na vrata, tako da imamo šanse i za taj naslov."
Upitan o ?injenici da je Ibrahimovi? suspendiran za derbi, Motta odgovara:
"Ma to nema puno veze. Naravno da je on sjajan igra?, i igra? koji je za njih od izuzetne važnosti, no ja osobno više bih volio da on može igrati ovaj derbi."
Za kraj, talijanski veznjak otkriva da je obla?enje dresa Azzura za njega "strašan osje?aj, ogroman trenutak" i ne osje?a se tužnim što nikad nije pozvan u brazilsku repku.
"Iskreno, o tome nikad nisam ni razmišljao. Znam da je za pretpostaviti da je to san svakog Brazilca koji se bavi nogometom, no to nikad nije bio slu?aj sa mnom."
SRETNO !